Einde WatWasWaar per 1 januari 2016

OVERGENOMEN

WatWasWaar wordt per 1 januari 2016 beëindigd. Dit betekent dat de website www.watwaswaar.nl vanaf 1 januari 2016 niet meer beschikbaar zal zijn.

De gehele collectie scans is vanuit WatWasWaar overgedragen aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Deze digitale collectie omvat ruim 17.000 scans van het losbladig kaartsysteem van getekende kadastrale overzichtskaarten en detailkaarten (verzamelplans en minuutplans) en ruim 143.000 scans van de pagina’s van de bijbehorende oorspronkelijke aanwijzende tafels (OAT-bladen). Op dit moment wordt hard gewerkt om dit materiaal integraal vóór 1 januari 2016 opnieuw online beschikbaar te stellen via de Beeldbank van de RCE.

Het in stand houden van de website WatWasWaar behoorde niet tot de toekomstbestendige mogelijkheden. Met de overdracht van de scans van de kadastrale kaarten aan de RCE wordt het meest omvangrijke deel van WatWasWaar niet langer beheerd binnen een tijdelijke projectomgeving, maar binnen de duurzame digitale omgeving van een bestendige organisatie.

Klik hier voor de complete nieuwsbrief. Of lees hier.

2 gedachten over “Einde WatWasWaar per 1 januari 2016

  1. Heel erg jammer want de kracht van WatWasWaar is dat juist alle kaarten van een gebied naast elkaar bekeken kunnen worden. Ik begrijp dat we nu verschillende sites moeten bezoeken om dezelfde kaarten reeks te bekijken. Klinkt voor nu niet als een vooruitgang.

  2. 1 jan is gepasseerd en inderdaad watwaswaar.nl is uit de lucht 🙁
    Zelfs wikipedia is al aangepast: WatWasWaar was een website… (het woord ‘was’)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *