Impressies Vakblad Tuin en Landschap 2005 nr 26

Piet van der Eijk wilde opnieuw verwijzen naar artikelen uit Tuin en Landschap en leverde het navolgende.

Impressies uit Vakblad Tuin en Landschap het blad voor de groenvoorziening 22 dec. 2005 (27 jaargang nr. 26)

4 Artikelen over kasteeltuinen met prachtige foto’s.

Drummond een hommage aan Schotland. Een fantastische tuin waar de eerste omschrijving dateert van 1491. Het ontwerp van Kennedy is nog steeds zichtbaar. Twee diagonale lijnen die het Andreaskruis vormen (bijna 5 ha groot).
Als je na 1,5 km beukenlaan en 307 bomen op het bovenste terrasdeel komt zie je de majestueuze tuinen. WOW is dan de meest gehoorde kreet volgens het hoofd groen.
Voorpret via www.drummondcastlegardens.co.uk

Ravesteyn: Eeuwenlang zijn op het Zuid Hollandse Voorne-Putten de restanten verborgen geweest van de ruïne van kasteel Ravesteyn.
De historische tuin is door de watersnoodramp van 1953 volledig overspoeld en nagenoeg verdwenen. Rondom de ruïne en het ambachtsherenhuis liggen 4 tuinen.
Twee zijn privé en twee zijn in de zomer te bezichtigen.
Lees het artikel en bezoek de website en geniet www.ruineravesteyn.nl

Villandry : 52 km buxushaag, 4 maanden leilinden snoeien, jaarlijks 250.000 planten aanbrengen. Enorme aantallen en hoeveelheden. Een prachtige strakke vormtuin met thema’s als Liefde, Muziek en Water. Bijzonder gebruik van groente en fruit soorten.
Het hele jaar door open maar wel een stukje rijden te weten 240 km onder Parijs.
Een informatief artikel, meer informatie www.chateauvillandry.com

Belsay Hall Een zeer bijzondere kasteeltuin met 3000m2 zeer aparte en wel 200 jaar oude beplanting. Het kastelencomplex is rond 1200 gesticht en in de 17-de eeuw heeft de Middleton family zijn stempel gedrukt. Het kasteel en de tuinen zijn sinds 1980 in beheer van English Hermitage die zich inzet voor behoud van het Brits cultureel erfgoed.
Zie ook www.english-heritage.org.uk, via zoek Belsay Hall.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *