Nogmaals Erik A. de Jong, Clusius Leerstoel, 2006

In de log van 18 december werd reeds de collegereeks met Prof. Dr. Erik A. de Jong vermeld, de Clusius Leerstoel. Voor deze reeks wordt o.a. ‘Landscape Design. A Cultural and Architectural History’ van Betsy Barlow Rogers gebruikt.

Om een indruk van dit werk te krijgen moet u de site van Betsy Barlow Rogers eens bekijken. Onder Books is al veel van het boek te zien. Onder Lectures staat een 7-tal Powerpoint presentaties met materiaal uit het boek en/of aanvullende illustraties (zipped pdf files, bekijk de .pdf file met Actual Size / 100% om illustraties scherp te krijgen)

2 gedachten over “Nogmaals Erik A. de Jong, Clusius Leerstoel, 2006

  1. Ik kon het niet laten om meteen een aantal powerpoint presentaties te bekijken. Ik zelf ben ook een soort canon van de tuin- en landschapsarchitectuur in de loop van de cultuurhistorie (Nederland) aan het opzetten in de vorm van powerpoint presentaties. Dat is een heel werk, vooral als je er ook nog de juiste titels onder wilt zetten en er commentaar bij wilt opnemen. Daarna kan je deze presentaties natuurlijk in allerlei vormen en variaties gebruiken. Dus het is de moeite waard. Het zijn prachtige plaatjes. De serie Italiaanse Renaissance en de serie Middeleeuwen zijn in ieder geval prachtig. Op de rest ga ik me nu verheugen. Ik kan het iedereen aanraden. Het boek trouwens ook. Nu 15 % afgeprijsd. Heel goed dat Jan ons op deze site attendeerde.

  2. Nou dan heb ik er nog één. Presentaties in het kader van ‘Introduction to Landscape Architecture‘ van Dr Richard John. Colleges met als doel ‘To develop an awareness of the tools and methods of analysis and historical inquiry with regard to gardens and landscape. To familiarize students with the ecological and philosophical issues currently facing the profession of landscape architecture. To foster an understanding of historical principles of design and approaches to problem-solving with a view to enhancing students’ abilities in the studio both in design development and communication

    Als een presentatie is ‘geopend’ in de browser kan de presentatie via File>Edit with Microsoft Powerpoint for Windows gedownload en vervolgens op je PC gesaved worden.

    En Carla, moge dit materiaal je motiveren tot iets moois betreffende een Nederlands overzicht. Ik wacht vol spanning af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *