Ithakaprijs en -stipendium 2017

INGEZONDEN
Op woensdag 11 oktober 2017 zal Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL) voor de derde en achtereenvolgende keer de Ithakaprijs en -stipendium uitreiken.
Onze stichting is door oud-staatssecretaris Mr. Els Veder-Smit in de gelegenheid gesteld om de zogenaamde Ithakaprijs in te stellen voor interdisciplinair (wetenschappelijk) onderzoek rond Nederlandse kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen. Ook journalistieke (media) producties die dit cultuurgroen erfgoed breed en positief onder de aandacht hebben gebracht van een breed Nederlands publiek komen in aanmerking.
Het Ithakastipendium is beschikbaar voor onderzoekers die op uiteenlopende studiegronden onderzoek willen verrichten naar KBL op voorwaarde dat het onderzoek gepubliceerd is of zal worden. Aan de prijs en het stipendium is een geldbedrag van € 5.000,- verbonden.

Inzendingen kunnen tot 4 augustus 2017 worden gedaan.
Lees hier de voorwaarden en zie hier voor meer over prijs en stipendium.

1 gedachte op “Ithakaprijs en -stipendium 2017

  1. Dank Jan voor het plaatsen van dit bericht. De uitreiking zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op Kasteel De Haar. Cascadevrienden zijn van harte welkom na aanmelding.

    René W.Chr. Dessing
    dir. sKBL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *