Jaarboek Virtus online

U vast ook bekend, Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis. Opgericht in 1993 met als voornaamste doel het bevorderen van onderzoek naar en kennis over de geschiedenis van de (Nederlandse) adel. Dit doet de werkgroep door middel van het uitgeven van het Jaarboek Virtus en monografieën in de Reeks Adelsgeschiedenis.

Door de jaren heen meerdere jaarboeken Virtus wel nagelopen op hun inhoud en interessant klinkende titels eruit gepikt. Nu staat Virtus online, vanaf 1993 t/m 2017. Van cover tot cover ga ik ze niet allemaal lezen, maar online nalopen ga ik nu wel doen. Overigens, in het rechtermenu staan opties om ook gesorteerd op auteur en titel te bladeren.

2 gedachten over “Jaarboek Virtus online

  1. Heb ik het nu goed begrepen dat Virtus oorspronkelijk met een tweejaarlijks tijdschrift (Journal) is begonnen en dat dat in 2001 is omgezet in een Journal dat 1 x per jaar uit komt en dus sindsdien een jaarboek is?
    Ik heb het net als Jan zo af en toe wel eens doorgebladerd, maar het is heel prettig en nuttig dat het nu online staat zodat je eens rustig kunt kijken of je niet iets van jouw gading toch misschien gemist hebt.
    Verder zou ik het Cascade-bestuur eens ernstig ter overweging willen geven, het Cascade Bulletin nu toch maar eindelijk ook, naast de papieren versie, online te presenteren, want alleen op papier uitgeven begint toch wel erg ouderwets te worden. Misschien eens een enquête organiseren hoe onze vrienden over dat idee denken? De bekendheid van onze stichting zal er vast n zeker door toenemen. Cascade-bestuur, zet het alsjeblieft eens op jullie bestuursagenda ter eerste bespreking. Carla Oldenburger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *