Johan Carel Bierens de Haan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het heeft de Koning behaagd om Cascade-voorzitter Johan Carel Bierens de Haan op 26 april 2022 te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Ahmed Marcouch roemde in het Stadhuis van Arnhem de betrokken inzet van Johan Carel voor zijn langdurige inzet op het gebied van cultuur-historisch erfgoed, tuinhistorisch erfgoed en voor zijn inzet op sociaal-maatschappelijk gebied zoals zijn functies als bestuurslid en/of toezichthouder op het gebied van het erfgoed en in dienst van de samenleving. Johan Carel doet of deed dit onder andere als bestuurslid, commissielid, project- of toezichthouder voor het Tuinhistorisch Genootschap Cascade, de Stichting Kasteel Amerongen, Stichting Cultureel Erfgoed Geslacht Feith, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Vereeniging Hendrick de Keyser, Europa Nostra en de Sint Nicolai Broederschap in Arnhem.
Daarnaast heeft hij een indrukkende lijst van publicaties bestaande uit boeken, bijdragen en artikelen opgebouwd op dit gebied.
In de loop van de middag vond een drukbezochte receptie op het terras van de orangerie van Warnsborn plaats.
Wij feliciteren Prof. dr. Johan Carel Bierens de Haan en zijn familie van harte met dit belangrijk, mooie en verdiende blijk van erkenning en waardering.

3 gedachten over “Johan Carel Bierens de Haan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

  1. Een saluutschot voor onze ridder van Cascade!! Hartelijk gelukgewenst Johan Carel, schot in de roos!!
    Gelukkig is de hulk, die op de woeste baren, een stuurman heeft aan het roer, die wijs is en bevaren.
    Dit oude rijmpje is een metafoor voor onze voorzitter. Recht zo die gaat!

  2. Hoi JC, Wat ben ik trots op jou, je bent een van mijn twee goede vrienden die dit jaar een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Blijf je enthousiasme voor Cascade en de tuinhistorie uitstalen zoals voorheen. Je weet dat ik niet aanwezig kon zijn, maar ik ga dit binnenkort graag met je goed maken. Ik ga jou samen met mijn andere bevriende ridder in een Bericht op onze website plaatsen. Zie oldenburgers.nl/berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *