Plantenkalender Bronbeek (Arnhem)


Plantenkalender Bronbeek (Arnhem)  Foto: Niek Ravensbergen

Het mozaiekperk op Bronbeek is weer ingeplant. Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem, voltooide de plantenkalender op 30 mei samen met Gert Noordanus, commandant Bronbeek. Zij plaatsten de plantbakken met de cijfers 3 en 0, die worden gevormd door Echeveria. Het perk toont behalve de dagelijkse datum dit jaar ook het stadswapen van Arnhem.
Voor de blauwe adelaar op het witte vlak is donker- en lichtbladige Alternanthera gebruikt. Om de juiste omtrek te krijgen is de adelaar eerst in board uitgezaagd. Het seizoensonderhoud van de ruim 5000 plantjes bestaat uit bewateren en driewekelijks 'knippen & scheren'. In oktober wordt het perk gerooid en gaan de moerplanten de kas in. Het is de 72e kalender in deze traditie.

Niek Ravensbergen

Meer achtergrond via De plantenkalender van Bronbeek
en foto's van 47 jaaredities op flickr.

2 gedachten over “Plantenkalender Bronbeek (Arnhem)

  1. Ontzettend leuk Niek om die foto’s van de plantenkalender uit al die verschillende jaren op Flickr te zien; en bovendien om jouw achtergrondverhaal er bij te lezen. Het geheim (ik zal het niet verklappen) is ook erg interessant. Zo doe je dat dus. Ik ga er deze zomer met een ander oog naar kijken. Misschien is het een aardig idee om een foto te maken als de zomer begint, op 21 juni 2011 mooie datum toch?), en dan daar een prentbriefkaart van te maken om in het museum en in de Kumpulan te verkopen aan bezoekers? CO

  2. Niek…. ik ben jaloers!!! Het ziet er weer geweldig uit.
    Bloemperken geven de buitenplaats weer de status en de rijkdom van welleer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *