Portret Hendrik van Lunteren

  
Hendrik van Lunteren en Maria van Lunteren-Estoppey, miniaturen op ivoor.
Bron: Centraal Museum Utrecht

Er is de laatste decennia al een en ander over Hendrik van Lunteren (1780-1848) gepubliceerd. Over zijn leerjaren bij Hendrik Swellengrebbel jr. op de buitenplaats Schoonoord bij Doorn, over kwekerij Flora’s Hof te Utrecht en over zijn aanleggen als bijvoorbeeld Randenbroek, Heiligenberg, Sterkenburg, Huis te Brakel, Huis ’t Velde en Rhederoord. Maar het gezicht van de man, en zijn vrouw Maria van Lunteren-Estoppey (1786-1866), kenden wij nog niet, volgens mij…
Jan Holwerda

3 gedachten over “Portret Hendrik van Lunteren

 1. Top Jan, wat een vondst. Ik keek even nog uitgebreid in de Catalogus van het Centraal Museum. Het blijkt dat deze miniaturen al sinds 1942 in bezit zijn van het museum. We hadden dit portret dus al veel eerder moeten vinden, maar niemand kwam in de voor-digitale tijd op het idee om te zoeken in het Centraal Museum. Jammer dat er niet meer gegevens bij vermeld staan.

 2. Wat leuk. Vroeger van mijn moeder wel gehoord over het bestaan van deze man.
  Begreep toen dat het ergens familie moet zijn van haar vader een P.van Lunteren . Deze man heeft het leger gediend

  • Dag mevrouw van Dee-Ootes,
   Interessant dat u familie bent van de Van Lunterens. We zijn met een werkgroep bezig een publicatie voor te bereiden over Hendrik van Lunteren en zijn zoon en kleinzoon. Ik zou graag contact met u hebben. Ik hoop dat u mij wilt antwoorden.
   Dank alvast en vriendelijke groet,
   Michiel Plomp
   Flora’s Hof, Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *