Spijkerbosch (Olst), volg boek in wording


Huize Spijkerbosch (ca. 1910), Olst

UIT PERSBERICHT

Binnenkort woont de familie Van Limburg Stirum 100 jaar op buitenplaats Spijkerbosch in het buitengebied van Olst. Dat viert de familie, Eef en Heidi, met de uitgave van een boek over het wel en wee van het landgoed in de afgelopen eeuw. “Een eeuw Stirums op Spijkerbosch is niet zomaar een boek over een buitenplaats, geen zoveelste opsomming van feitjes over bewoners, erfenissen en verbouwingen. Het boek schetst aan de hand van korte verhalen een indringend beeld van het leven op een Sallands landgoed over de afgelopen eeuw. Historische beschrijvingen en persoonlijke belevenissen wisselen elkaar voortdurend af. Niet alleen familieleden, maar ook huisvrienden, oud-personeelsleden en landgoedbewoners komen aan het woord.”
Via buitenplaats-spijkerbosch.nl is het maakproces van het boek te volgen. Momenteel is men druk bezig met de beeldredactie. Buurtbewoners en andere betrokkenen kunnen ook hun verhalen of foto’s over Spijkerbosch delen via de website. Mogelijk worden ze opgenomen in het boek.


Waterpartij van Spijkerbosch (1907)

3 gedachten over “Spijkerbosch (Olst), volg boek in wording

 1. De eigenaresse van Spijkerbosch, mw. drs. ir. Heidi Karin gravin van Limburg Stirum-von Gerhardt is per 1 maart 2015 benoemd tot directeur van de nederlandse Kastelenstichting. Onder haar leiding moet de NKS het kenniscentrum op het gebied van kastelen en buitenplaatsen worden.

 2. L.S.,

  Bij toeval, serendipiter, op deze site terechtgekomen. Vraag, is dit boek er al? Zo ja, hoe heet het? Reden vraag, In de jaren zeventig logeerde ik vaak, en ook langere tijd, bij mijn zuster en haar vriend in Olst waar zij een boerderijtje op Spykerbosch bewoonden. Het was er vaak paradijselijk en met Jan en Heidi, ouders van Eef vLB, kon ik goed opschieten. Zowel over het boerderijtje en het bonte gezelschap aan logees aldaar als over mijn/onze wederwaardigheden met vooral Jan en ook met de bezitster van Groot-Hoenlo, buurvrouw van Jan en Heidi, Nora des T., valt van alles te verhalen. Discretie verhindert mij dat alles hier uit de doeken te doen. Terzijde, een tak van mijn familie bewoonde eerder het noordelijker gelegen huis Oud-Rande, waarvan slechts de middeleeuwse toren rest, alhoewel, heb ik gezien via Google Maps, er kort geleden op die plek blijkbaar een reusachtig rietbedekt huis is opgetrokken, door wie weet ik niet.

  Met vriendelijke groet,
  Reinder van der Heide

  • Geachte, logeerde u bij Jaap Starrenburg de dierenarts en Hanneke of bij Marcel en Carla van Oosten?
   Het boek is gecanceld. Mooie verhalen blijven welkom.
   Met groet, Heidi vLS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *