Presentatie van de studie over tuinarchitect John Bergmans

OVERGENOMEN

Presentatie onderzoeksresultaten op locatie
John Bergmans (1892-1980) was een belangrijk tuinarchitect voor de Noord-Brabantse en Zuid-Limburgse industriëlen tussen 1925 en 1975. Hij ontwierp voor hen tuinen, botanische tuinen, openluchttheaters en recreatieparken. Hij is ook van eminent belang geweest voor de nomenclatuur van de vaste plant, in de tijd dat de vaste plantenborder in Nederland geïntroduceerd werd.

Op 4 november presenteren de auteurs van de NTs-studie over tuinarchitect John Bergmans (1892-1980), Johanna Karssen en Marianne van Lidth de Jeude hun resultaten ‘op locatie’. In een gezamenlijke lezing gaan zij in op de betekenis van Bergmans voor de Nederlandse tuinarchitectuur en voor het beeld van Noord-Brabant en Zuid-Limburg. Voorafgaand daaraan belicht de Oisterwijkse historicus en publicist Ad van den Oord het toeristische dorp Oisterwijk in de beginjaren van Bergmans.
Aansluitend is er een wandelexcursie langs een aantal projecten van Bergmans in de nabije omgeving.

Datum: 4 november 2016, vanaf 11:30
Start locatie: Gemullehoekenweg 147A, 5062 SB Oisterwijk
Voor programmadetails en aanmelding, zie tuinenstichting.nl

De monografie over de tuinarchitect John Bergmans zal in 2017 bij BONAS (Stichting Documentatie en Oeuvrelijsten van Nederlandse Architecten en Stedenbouwkundigen) gepubliceerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *