Symposium ‘Slim aan de slag met water’

Donderdag 26 oktober 2023 van 13:30 uur tot 17:45 uur vindt het symposium ‘Slim aan de slag met water – Projectparticipatie op buitenplaatsen en landgoederen’ plaats. In Theater Figi, Het Rond 2 te Zeist georganiseerd door Utrechts Landschap (UL), Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB) en stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL).

Deze middag wordt in de toekomst van water gedoken. Als gevolg van een veranderend klimaat nemen periodes van droogte en hevige neerslag toe. Wateroverlast en droogte vormen een urgente uitdaging voor zowel terrein- en landgoedeigenaren, beleidsmakers als bestuurders.

Welke rol speelt waterbeheer bij het verduurzamen en klimaatrobuust maken van landgoederen en buitenplaatsen? En hoe pak je projectparticipatie aan in een dynamische omgeving?

Het symposium biedt zowel inhoudelijke verdieping over de toekomst van water op landgoederen en historische buitenplaatsen als praktijkvoorbeelden van succesvolle participatie en samenwerking tijdens transitieprojecten in de Provincie Utrecht.

Naast het middagprogramma is er facultatief ochtend- en lunchprogramma. Alle details en mogelijkheid tot aanmelden vindt u op de sKBL website.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *