Twee films betreffende Het Loo

Even twee films over Het Loo die zeer de moeite waard zijn noemen.

De eerste film, Bloemenpaleis Het Loo, gaat over de renovatie eind jaren ’70, begin jaren ’80 en eindigt met beelden van de recente renovatie. Het is in feite een aaneenschakeling van fotomateriaal, maar is toch heel filmisch, en brengt heel fraai die eerste fase in beeld. Klik hier.

De tweede film (45 min!), Königliche Gärten Het Loo, is het resultaat van een jaar opnames. Een prachtige documentaire, met een Deutsche voice-over (en Français is ook mogelijk). Kijken! Al ben je tien keer geweest, de film laat hoeken en zaken zien, en vooral ook de mensen achter alles, die je als ‘gewone’ bezoeker niet zult zien. Klik hier.
Jan Holwerda

5 gedachten over “Twee films betreffende Het Loo

  1. Ik kende beide filmpjes al en heb ze toch nog maar weer even bekeken.
    Het eerste filmpje is best heel interessant, als je van de hele geschiedenis van de maanprocedure van deze tuin nog nooit iets hebt meegekregen. Maar, sorry dat ik het zeggen moet, uiterst saai door die keurige stem, die maar doorgaat interessante zaken uit te leggen.
    Het tweede filmpje komt zeker bij mensen die van niets weten heel wat makkelijker en vrolijker en ontspannender over. Leuke muziek, stemmen die elkaar afwisselen, zeer zeker interessante materie en soms ook weer wat teveel van het goeie. Dit filmpje had ik 4 dagen geleden op mijn FaceBook Pagina geplaatst en in twee dagen hadden 1135 mensen het bekeken (wel of niet helemaal). Dat geeft misschien wel aan dat het een gewaardeerd filmpje is. CO.

  2. Weet iemand of en hoe ik de tweede film “königliche gärten het loo” alsnog kan bekijken? De link blijkt niet te werken.
    Groeten! Alette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *