NL Uitvoeringsrichtlijn en BE methologie

    

Eind juli 2015 is het ontwerp voor Uitvoeringsrichtlijn voor onderhoud van groen erfgoed gereedgekomen en en vrijgegeven voor openbare inspraak; de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) beheert de uitvoeringsrichtlijnen. Zie hier voor het bericht en download de PDF.

Vandaag lees ik dat onze zuiderburen net even verder zijn. Daar is de Methodologie voor het beheer van historische tuinen en parken in Vlaanderen, door Thomas Van Driessche en Paul Van den Bremt (red.) gepubliceerd. Zie hier voor het bericht en download de PDF.

Twee lijvige documenten die doorbladerend al veel bieden; tijd vrijmaken dus.
Jan Holwerda

2 gedachten over “NL Uitvoeringsrichtlijn en BE methologie

  1. Beide documenten hebben een iets andere opzet, ze zijn wel supplementair. Bij raadpleging van het Nederlandse geschrift is raadpleging van het Belgisch (Vlaamse) boekwerk zeg maar gerust essentieel. Het Belgische boekwerk heeft ook meerdere tuinhistorische en geschiedkundige beschouwingen, heel interessant. De uitvoerige literatuurlijst bevat ook Nederlandse namen en instellingen (ook Wim M.). Ook gemeenten, vaak eigenaren van buitenplaatsen en landgoederen zouden de beschikking moeten hebben over deze twee documenten. JG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *