Vanuit Het Loo: Ponds and Fountains in Historic Gardens

Nederland is eeuwenlang toonaangevend geweest op het gebied van watermanagement en is dat tot op de dag van vandaag. Veel Europese tuinen zijn beïnvloed door Nederlandse ontwerpen die water als een belangrijk element hebben, maar de vaardigheden om ze te onderhouden en te beheren dreigen verloren te gaan. In deze tijd van klimaatverandering, met de grote schommelingen in de watervoorziening, worden veel tuinen voor nieuwe uitdagingen geplaatst.

As dinsdag, 16 januari, host Paleis het Loo de webinar ‘Ponds and Fountains in Historic Gardens‘. Dit is alweer het laatste webinar in het kader van Craft Skills for Garden Conservation, zie gardenconservation.eu. Of voor een rechtstreekse blik op het programma, klik hier.

In dit webinar presenteren we de oorsprong van enkele waterbeheertechnieken, het herstel ervan en de aanpassing aan de huidige behoeften. We behandelen de vaardigheden die tuiniers nodig hebben voor het dagelijks beheer van de waterpartijen die ze onder hun hoede hebben. De voertaal is Engels.

it will be recorded and made available on the project website‘, hier te vinden: gardenconservation.eu

 

1 gedachte op “Vanuit Het Loo: Ponds and Fountains in Historic Gardens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *