Vogelvlucht door drie eeuwen tuinkunst op Middachten

Vanmiddag naar de tentoonstelling ‘Vogelvlucht door drie eeuwen tuinkunst op Middachten’ te Middachten (De Steeg) geweest.

De tentoonstelling zelf is niet groot. Langs de trap naar de kelderverdieping hangen de vogelvlucht van A. van der Laan & H. de Leth en ontwerpen van C.E.A. Petzold (1878), van H.A.C. Poortman (1901), van R.Ed. André (1908) en van Erkelens (1947).

In één van de keldervertrekken was nog meer materiaal bijeengebracht. Oude afbeeldingen, deels in boekwerken, veel oude foto’s en ontwerpen van delen van de tuin, o.a. de linkerhelft van de zuidelijke parterre (door H.A.C. Poortman), de wijziging van de parterre aan de oostzijde (door R. Ed. André), de doolhof door H.A.C. Poortman , de vervanging hiervan door het rosarium (H.A.C. Poortman 1926).

Als gezegd het is geen grote tentoonstelling, maar wel het originele materiaal en daar kan een verkleinde, vaak zwart-witte, foto in een boek niet tegen op. Verder ga je door de tuinen en het kasteel met o.a. het fantastische trappenhuis en de centrale koepel naar de tentoonstelling en daarna aanschouw je de werkelijkelijkheid van de tuinen opnieuw. En het is die totale entourage die een perfecte middag maakt.

Het kasteel en de tentoonstelling zijn enkel nog 25, 30 en 31 Juli te aanschouwen!!  De tuinen tot 15 september.

Zie ook:
Vogelvlucht door drie eeuwen tuinkunst op Middachten
Website van Middachten, en dan m.n. Kasteeltuin en Historie.

Lees zeker ook Middachten Huis en Heerlijkheid, Hoekstra. T. e.a. (red). En niet alleen omwille van het hoofdstuk ‘De Tuinen en het park van Middachten’ door D. Koper-Mosterd en H. Tromp.  JH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *