‘Album dedié a mes amis en mes enfants’, Album Regout (Vaeshartelt)


Bron: Lia Copijn

Een hernieuwde uitgave van het ‘Album dedié a mes amis en mes enfants’. Regout liet in Parijs in de jaren zestig van de negentiende eeuw een bijzonder fraai geïllustreerd album vervaardigen. In het album stelt Regout zichzelf en al zijn bezittingen uitvoerig voor. Zie het maar als een zeer kostbaar uitgevoerde reclamebrochure.

Per 28 oktober verschijnt de facsimile uitgave in de vorm van een set van 40 A3 full color prints, replicaxe2x80x99s van de originele prenten uit de verschillende Regout-albums. Met daarnaast een boek met verhalen over zijn leven; ruim zestig paginaxe2x80x99s en uitgevoerd in full color, rijkelijk geïllustreerd met prenten uit het Regout-Album en actuele beeldmateriaal. Het is boek is geschreven door Jac van den Boogard en dr. Loek Kreukel.

Het album wordt gepresenteerd op de opening van de expositie ‘Petrus Regout: voor vrienden en bekenden‘ in het Regionaal Historisch Centrum Limburg op 28 (niet 6) oktober 2006.

Voor meer of bestelling, zie Zicht op Maastricht.
Kijk op het onderste deel van de Regout en Vaeshartelt webpage om een indruk van het album materiaal te krijgen (hier geen 40 en slechts deels in kleur). Halverwege de webpage staat een verwijzing naar het artikel Regouts Rijkdom (na TIP).  JH

2 gedachten over “‘Album dedié a mes amis en mes enfants’, Album Regout (Vaeshartelt)

  1. Meer over uitgave(n) Petrus Regout – Voor vrienden, vreemden en verwanten van drs. Jac van den Boogard en dr. Loek Kreukels op de site X-CAGO ; aldaar ook bestelmogelijkheid.

    ISBN-10: 90-78074-06-X / ISBN-13: 978-90-78074-06-9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *