Beeldbank RCE: nu 356.322 afbeeldingen


Beeldbank RCE

Afgelopen maandag lanceerde De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn nieuwe beeldbank. Eerder kon je de foto's ook al vinden, maar nu gaat dat toch even veel gemakkelijker.

Zoeken, vinden, inzoomen, fullscreen, opslaan, afdrukken en bestellen. Zoek met de naam van het object (bv buitenplaats of landgoed) of met de plaatsnaam (soms levert een naburige plaatsnaam ook nog iets). Lekker bladeren kun je in de resultaten van zoeken met een aanduiding als buitenplaats of landgoed. Kijken hoeveel van de gefotografeerde objecten je kent.

De knop Alle Afbeeldingen resulteert in 356.322 afbeeldingen. Dat is toch nog even minder dan 'ongeveer een half miljoen fotoxe2x80x99s' als genoemd in het persbericht. Maar er valt ook te lezen: de beeldbank is niet statisch; iedere dag wordt eraan gewerkt en zal het aanbod groeien. Heel benieuwd, tenslotte is er door de voorgangers van de RCE decennialang zoveel vastgelegd. JH

Vanmiddag herinner ik me opeens dat in Geheugen van Nederland veel oude RDMZ foto's zitten. Zoek met RDMZ01 om enkel in die collectie te zoeken en met bv opnieuw de aanduiding buitenplaats (dus zoek in dit geval met  RDMZ01 buitenplaats).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *