Cascade ‘winterexcursie’

Wij nodigen u als Cascade donateur van harte uit om deel te nemen aan de Cascade-excursie te Nijmegen, met een bezoek aan het Kronenburgerpark en het Valkhofpark. Deze middag zal plaatsvinden op 7 februari, vanaf 13.00.

Omdat de periode tussen de excursie op Het Loo van september jongstleden en de RTC van 11 april aanstaande door ons als erg lang werd gezien kwam de invulling ‘winterexcursie’ op. Dat vraagt om een passende omgeving, winters modderen over buitenplaatsen is namelijk niet direct uitnodigend. Het ontbreken van groen is mogelijk ook een minpuntje, maar dit geeft wel doorzicht, uitzicht, overzicht en mogelijk zelfs inzicht. En wat zicht betreft hebben de Nijmeegse parken van deze excursie wel een en ander te bieden.
Een bezoek aan het Valkhofpark is nu wel zo actueel; opnieuw (zo eens in de 10 jaar) staat het park midden in de discussie ‘wel of niet de donjon (of meer dan dat) herbouwen’. Dan moet je toch even zelf de locatie bekijken. Een plek met een heel lange bebouwingsgeschiedenis, maar een van afbraak. En, een van tuinhistorie; plannen van Zocher sr., Van Lunteren, Rosseels en anderen zijn er in de loop van de tijd uitgevoerd.
We starten met het Kronenburgerpark en gaan vervolgens lopend door de Benedenstad naar het Valkhofpark. Voor meer zie de uitnodiging die u gemaild is (niet ontvangen? dan even een mail naar administratie@cascade1987.nl).

Klik hier voor aanmeldformulier met enige details en voor het aanmelden.

Wij hopen op een prachtige middag met veel Cascade-vrienden!
het Cascade-bestuur


De tijdelijke canvassen donjon uit 2007 geeft een indruk van het volume.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *