Expositie Mien Ruys: De tuinen van toen en nu


Mien Ruys tuin (Zwolle)  Bron: www.overijssel.nl

De eerder genoemde (zie hier) expositie betreffende Mien Ruys en haar werk is verhuisd.

Na Haarlem is de tentoonstelling over Mien Ruys nu in Zwolle te bezoeken. Daar waar zij vijftig jaar geleden voor het provinciehuis een ontwerp heeft gemaakt voor een bloementuin, met zitjes te midden van een kleurige beplanting en toegankelijk voor iedereen. Omdat de tuin aan groot onderhoud toe is, heeft het bureau Mien Ruys op verzoek van de provincie een totaal nieuw ontwerp gemaakt voor de openbare bloementuin, met een frisse blik en met materialen van deze tijd. Echter, met behoud van de karakteristieke sfeer van Mien Ruys en met een nadruk op bloei en kleur het hele jaar rond.

De expostie kent drie delen.Verleden: over leven en werk van Mien Ruys; Heden: hoe vertaal je de ‘erfenis’ en het gedachtengoed in eigen werk; Toekomst: invulling door Studenten Hogeschool Van Hall Larenstein.

De tentoonstelling over Mien Ruys is van 29 januari tot en met 29 maart is te bezoeken op ‘De Brug’ van het provinciehuis in Zwolle. De expositie is alleen geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres: Luttenbergstraat 2, Zwolle.

Vanaf april tot juli is de tentoonstelling in het Overijsselse Dedemsvaart in de tuinen Mien Ruys – de plek waar zij een groot deel van haar leven heeft gewoond en gewerkt.

Voor uitgebreidere beschrijving, zie website provincie Overijssel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *