Fam. Krijtenburg bij Chinees tuinhuis Huis ter Heide (voorheen Sassenheim)


Foto’s: fam. Krijtenburg
n.a.v. Chinees tuinhuis Sassenheim / Huis ter Heide

Geachte lezers, mijn ouders hebben het huisje bewoond van 1948 tot 1953. Mijn oudere broer en ik zijn er geboren. Ik heb foto’s van mijn trotse ouders voor het huisje. Onze ouders zijn overleden in resp. 1999 (vader) en afgelopen voorjaar mijn moeder. Mijn ouders waren dolgelukkig met dit bescheiden onderkomen. Er was een enorme woningnood en dit was een uitkomst. Mooi gelegen, pal tegenover “het patersbos” zoals mijn moeder het landgoed noemde gelegen aan de overkant van de Amersfoortseweg. Hier wandelde mijn ouders met ons. Geweldig dat we het huisje nog eens kunnen zien. Jammer dat het afgebroken is. Volgens mij stond het in de voortuin van Huis ter Wege, maar ik kan me vergissen. Van mijn ouders had ik begrepen dat het huisje ook nog tentoongesteld zou zijn op de expo in Parijs. Zou dit kunnen? Enfin we vinden het geweldig dat we het bovenstaande kunnen delen met u. De foto’s van mijn ouders en hun pasgeboren 2 kinderen zal ik sturen naar de redactie.
Met vriendelijke groet, Kees T.C. Krijtenburg

4 gedachten over “Fam. Krijtenburg bij Chinees tuinhuis Huis ter Heide (voorheen Sassenheim)

 1. Voor geïnteresseerden: dit is een typisch boeddhistisch symbool. Het stelt voor het lichaam van Boeddha, de spraak van boeddha, en de geest van boeddha.
  Die lange bogen stellen meestal wolken voor
  Joost S.H. Gieskes

 2. Dag Kees en An
  Ontzettend leuk dat je deze foto ’s naar ons stuurt.
  Ik kan me nog herinneren dat jij in de wieg lag en enkele dagen oud was.
  Het interieur kan ik zelfs uittekenen, hier nog met je moeder over gesproken.
  De indeling en meubilering weet ik nog precies.
  In die tijd ging ik al met je vader de wijk in.
  Ik denk dat het daar de gelukkigste tijd voor je ouders was
  De villabewoner was een Belg
  Ik zit in het voortraject voor een nieuwe knie.
  In 2020 willen we een keertje met jullie afspreken.
  Groeten aan jullie beiden mede namens Lyda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *