Herstel landgoed Oosterbeek (Wassenaar).

Op landgoed Oosterbeek, met de gemeente Den Haag als eigenaar en liggend in de gemeente Wassenaar, zullen dit najaar werkzaamheden plaatsvinden gericht op herstel van de oude glorie.
Het hart van het landgoed, waarvan het hoofdhuis is gesloopt, wordt gevormd door een waterpartij. De nu geplande werkzaamheden zijn gericht op het herstel van de kenmerken van de vroege landschapsstijl. Gepland is o.a.
– revitalisering (kap en herplant) van de slingerende eikenlanen;
– herstel van de vijveroevers;
– verbetering van de paden, incl. verandering van het padenverloop op een aantal plaatsen en de aanleg van een extra brug.

Zaterdag 23 november 2013 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst op landgoed Oosterbeek (bereikbaar via Landgoed Clingendael, de Van Brienenlaan of de Benoordenhoutseweg). Van 10.00 uur tot 13.00 uur kunt u hier terecht voor een toelichting op de plannen. U kunt de plannen inzien en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente.

 

2 gedachten over “Herstel landgoed Oosterbeek (Wassenaar).

  1. Een deel van het plan bevat het kappen van ruim 126 bomen langs een drietal lanen, voornamelijk vitale eiken. Omdat de gemeente compensatiegelden kreeg voor de bouw van de Amerikaanse ambassade heeft de gemeente het plan opgevat om dat onder andere voor deze kap en herplant te besteden. Tegen dit kapplan zijn inmiddels zienswijzen ingediend door de Nederlandse Tuinenstichting, de Bomenstichting, de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming en de Wijkvereniging Benoordenhout. Belangstellenden kan ik gegevens doorsturen.JG

  2. Wordt er ook over nagedacht om de Esdoorns op het landgoed te kappen?
    Dit is terecht het onkruid onder de bomen, en de zaadopslag is enorm en vervuilt in de buurt van die bomen het park volkomen. Ze zouden moeten worden gekapt en vervangen kunnen worden door bomen welke minder vervuilend zijn voor het park

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *