Laudatio en 5 van de 6 genomineerde bijdragen voor de COE penning na te lezen

Alle genomineerden waren al bekend, net als de winnaar dat sinds de 21e juni ook is. Nu kunt u niet alleen de laudatio door Wim Meulenkamp uitgesproken nalezen (zie hier), maar ook 5 van de 6 onderzoekresultaten. Deze zijn online terug te vinden, het zijn:

* Ietse-Jan Stokroos. Graven in het landschap. Vormgeving en inrichting van begraafplaatsen in Nederland in het interbellum. Masterscriptie Rijksuniversiteit Groningen, 2015 (PDF).

* Fenny Ramp. ‘Ten gerieve des volks’ Een onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van een uniek volkspark: het Sloterpark. Masterscriptie Universiteit van Amsterdam, 2016 (PDF).

* Gerrit van Oosterom. Gronden van vermaak. Een reconstructie van de ontwikkeling van de buitenplaatscultuur en het buitenplaatslandschap langs de Oude Rijn tussen Leiden en Utrecht (1600-1900). Masterscriptie Rijksuniversiteit Groningen, 2015 (PDF).

* Anna van Gerve. Een nieuwe dialoog met de natuur. De positie van Louis le Roy in de ontwikkeling van natuurlijker openbaar groen in de jaren zeventig. Artikel in Stadsgeschiedenis, 2014, p. 130-148 (PDF).

*Jorinde Nijhuis. De tuinen van Beeckestijn. Een onderzoek naar feit en fictie in de geschiedenis van het ontwerp. Masterscriptie Vrije Universiteit Amsterdam, 2014 (PDF).

* Willem Weiland. Groen erfgoed: Het volkspark de Leidse Hout in Leiden. Functies en gebruik van het park 1931-2014. Masterscriptie Open universiteit, 2015 was niet online te vinden.

1 gedachte op “Laudatio en 5 van de 6 genomineerde bijdragen voor de COE penning na te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *