Update-tje

Tja, ook u zult de weblog format wijzigingen hebben gezien. Ik zit nog te stoeien met de mogelijkheden. Niet alles wat kon of was, kan of is nog.  Ik heb nu eens het nu schikbare format gedefinieerd ; links en recht m.n. hyper-links e.d. en in het midden de weblogs. De kop moet nog anders…
Voor suggesties, opmerkingen, aanbevelingen in mijn richting, e-mail de webmaster.

Verder is er aan de Tilburg-excursie webpage en de Vaeshartelt webpage een en ander toegevoegd.  De Tilburg-excursie webpage heeft nu een naschrift van Carla.  De Vaeshartelt webpage is uitgebreid met extra informatie die ik via email-contact met Jac van den Boogard heb verkregen (als u op betreffende webpage bent volgt na F5 (refresh) de meest recente versie).  JH

3 gedachten over “Update-tje

  1. Leuk verslag van de Tilburg-excursie. Om even in te gaan op de plattegrond van de Oude Warande van ca. 1760: die gelijkenis met Versailles zie ik totaal niet, maar wel iets heel anders. De invulling van de bosketten is namelijk afkomstig van voorbeelden uit eht handboek van A.J. Dezaillier d’Argenville (La Théorie et la Pratique du Jardinage). Leuk om te zien dat ook bij de inrichting van een openbaar park/nutsbos eisen aan de vormgeving werden gesteld. Het leuke ontwerp voor het kasteel van Tilburg bevat overigens ook louter elementen die uit Dezaillier komen. Knip- en plakwerk van de architect dus. Hoe komt eern Franse architect trouwens in Tilburg verzeild?

  2. Ik vond wat meer in artikel Willem van Hessen-Kassel, een vorstelijke heer van Tilburg van drs. G.J.W. Steijn.

    Willem van Hessen-Kassel werd in 1710 eigenaar van kasteel en de heerlijkheid van Tilburg en bleef dit tot 1754.  Kassel verfraaide hij met vele bouwwerken.  Ook in Tilburg hadden we van die architectonische hobby profijt kunnen hebben,ware het niet, dat de grootse plannen van architect Robert de Cotte (ca. 1715-1717) voor de verbouwing van het uitgeleefde middeleeuwse kasteel waarschijnlijk uiteindelijk door Willems vertrek niet door zijn gegaan ; hij nam vanaf 1730 het regentschap van Kassel waar.

  3. Geweldig wat een scherpe vragen van Martin en wat een snelle reactie van Jan Holwerda. Jan bewijst steeds maar weer dat Internet heel veel te bieden heeft. En dat binnen 36 minuten. een goed voorbeeld van het feit dat een vraag op de weblog plaatsen altijd het proberen waard is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *