WUR Groen Erfgoed database en meer.

In een eerder bericht sprak ik over het vernieuwde TuinPad. Was ik toch te snel, de nieuwe database heet Groen Erfgoed en daarom volgt nu het latere officiële bericht van WUR Speciale Collecties. Zeker ook vanwege de vermelding dat niet alleen De natuur bezworen (zie 28 mei), maar ook Springers Bibliografisch overzicht gedigitaliseerd is (wat was ik ooit en lang blij met m’n gekopieerde versie).  JH

Groen Erfgoed is een database die literatuur over historische tuinen en parken en over de geschiedenis van de tuin- en landschapsarchitectuur in Nederland bevat.
Groen Erfgoed is de opvolger van TuinPad. In de database zijn voornamelijk bibliografische gegevens van tijdschriftartikelen, (hoofdstukken uit) boeken en rapporten in te vinden en waar mogelijk wordt er gelinkt naar de digitale versie. Drie publicaties zijn recent speciaal voor Groen Erfgoed gedigitaliseerd: dé inleiding tot de Nederlandse tuingeschiedenis De natuur bezworen (1998), dé bibliografie van Nederlandse plantencatalogi Paradisus Batavus (1983) en het oude Bibliografisch overzicht, van Leonard A. Springer (1936).
Groen Erfgoed biedt een literatuuroverzicht ten behoeve van cultuur- of kunsthistorisch onderzoek. De literatuur kan een hulpmiddel zijn bij de conservering, behoud en ontwikkeling van groene monumenten in Nederland. De database wordt gemaakt en onderhouden door Speciale Collecties, waarbij gebruik gemaakt wordt van de (tijdschriften)collectie van Bibliotheek Wageningen UR. Naast Groen Erfgoed biedt Speciale Collecties database TUiN aan, een database waarin het oeuvre van de belangrijkste Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten (1570 t/m de 20ste eeuw) met tuinontwerpen en aanvullende informatie ontsloten wordt. Uw reacties en aanvullingen zijn van harte welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *